Resor mm

Resor och evenemang

Resan nedan blev aldrig av. Först pga pandemin, sedan pga kriget i Ukraina. Beskrivningen ger ändå ett exempel på hur en resa kan se ut. Vem vet, kanske blir det läge att åka igen...


Jag är glad att kunna presentera nästa års flugfiskeresa till Kolahalvön, och det blir inte vilken resa som helst! Vi kommer inleda säsongen på min favoritsträcka Wulfs Lear, långt uppe i älven Kharlovkas system. Här tas utan snack de flesta öringarna över fyra kilo! När vi kommer dit 2022 har ingen fiskat där på tre år! Vi ligger på samma ställe hela veckan och är ensamma om flera kilometers älv, både upp- och nedströms från campen, på både öst- och västsidan. Älven är riktigt häftig här med små öar och stora stenbumlingar som skapar en perfekt biotop för öringen.


Vi åker vecka 26, vi fiskar alltså från kvällen 25/6 till natten 1-2/7. Det är tidigt på säsongen, så det kan bli en riktig hard core-resa, med tuffa förhållanden, men öringen finns ändå där och har inte sett en fluga på lång tid. Jag ser verkligen fram emot den här resan. Jag har länge försökt få till en hel vecka i Wulfs Lear och när jag äntligen får det är det den första veckan på säsongen!
Gruppen är full!

Vi åker även vecka 27 och fiskar i älven Pina och sträckan Running Pool i Litza. Gruppen är full!


Här kan du läsa mer om resan >>>

Här kan du läsa om resornas upplägg >>>

Island 2024


Ingen resa till Island är för tillfället planerad, men hör av dig om du är intresserad. Jag tar kontakt när något är på gång.
Enklast via e-post: johan@bigtrout.se.